Najbolje hrvatske radio stanice: Radio Antena Zagreb

Radio Antena je u eteru prisutna već više od deset godina, točnije od 2008. godine. Zanimljivo, vjerojatno to dosta slušatelja ne zna, Radio Antena je u biti ”nasljednik” nekad iznimno popularnog Obiteljskog radija. Njega se, vjerujemo, svi više-manje sjećaju iz druge polovice 90-ih i početka 2000-ih godina.

Radio Antena Zagreb

Rođendan Radija Antene jest 14. svibnja 2008. godine. Početak emitiranja i nastanak bili su fokusirani na područje Zagreba i Zagrebačke županije, programski s naglaskom na težnju da se slušateljima pruži ono što suvremeni konzumenti radija traže i žele. A to su glazba, zabava, nagradne igre i pravodobno i objektivno informiranje, ali na nenametljiv i malo drugačiji način od trendova i dotadašnjih načina. Koliko su uspjeli u tome i jesu li uspjeli – dokazuje činjenica da po svim istraživanjima redovito pripadaju među 3 najpopularnije i najslušanije radio postaje u Republici Hrvatskoj.

Ono po čemu redoviti slušatelji Radio Antenu prepoznaju jest mnogo kvalitetne glazbe, s naglaskom na puno suvremenih pop i rock hitova, bilo domaćih, bilo stranih. Sukladno tome, prikladno, slogan Radija Antene jest ”Najbolji glazbeni mix!”.

Druga prepoznatljivost Radija Antene jesu njihovi voditelji na koje su slušatelji već ”navikli” i prihvatili ih: Barbara Kolar, Saša Buneta, Tamara Loos, Zlata Muck, Ivan Vukušić… Njihov stil vođenja emisija, često s dozom humora, vrlo je dobro prihvaćen u cjelokupnoj populaciji slušateljstva, te su na neki način, polako i sigurno, postali i zaštitni znakovi (zaštitna lica ili, prikladnije, glasovi) Radija Antene.

Najpoznatije i najpopularnije emisije su im ”Jutarnji show Radija Antene”, koji se emitira svaki radni dan od 6 do 9 ujutro, ”Poslijepodne sa Sašom Lozarom”, ”Prijepodne s Barbarom Kolar”, ”Večer na Anteni”…

Frekvencija na kojoj su dostupni jest 89,7 MHz, bilo na vašim klasičnim radio prijemnicima u kući ili automobilu, bilo preko weba na njihovoj internet stranici, bilo preko streamova specijaliziranih stranica za ”prijenos” programa radio stanica.