Koncepti i programski sadržaji radio postaja

”Varietas delectat”, odnosno u prijevodu ”raznolikost raduje” mudrost je i istina još iz davnih rimskih dana. Tu uzrečicu možemo slobodno i danas upotrijebiti kad vidimo raznolikost programa koje nude radio postaje u Hrvatskoj, a sve na radost slušatelja: svatko ima mogućnost odabrati ono što želi slušati, na kojoj frekvenciji i od kojeg ”ponuđača” u eteru.

Glazba, sport, politika, kultura – o čemu Vi volite slušati na radiju?

Praktičnost radija i danas, posebno ako ga uspoređujemo s televizijom, je njegova veća pristupačnost: konkretno, sigurno je lakše imati radio prijemnik u automobilu nego televizor. Slažete se, zar ne? Druga prednost, posebno u izboru frekvencije/postaje koju ćete slušati bogatstvo je sadržaja koji se nudi.

Volite slušati glazbu dok vozite? Stranu ili domaću, aktualne hitove ili evergreene? Možda čak ozbiljnu glazbu? Kakav god da je vaš odgovor, sigurno nećete ostati zakinuti u programu hrvatskih radio postaja. Neki od programa Hrvatskog radija, možda Antena Zagreb, Radio 101, lokalne postaje – svaki od njih nudi bogat i raznovrstan izbor, a opet s naglaskom na određeni tip glazbe.

Ako se volite, prilikom vožnje, informirati o stanju na cestama, vjerujemo da ćete biti na valovima Drugog programa Hrvatskog radija. Svakih sat vremena nude informacije iz HAK-a i sigurno puno pomažu sigurnosti na cestama.

Volite, možda, prilikom vožnje, biti ne zakinuti o događanjima s kakve važne utakmice koju, eto, ne možete pratiti ispred malih ekrana? U tom slučaju sigurno ćete slušati program Drugog programa Hrvatskog radija koji redovito i pomalo već tradicionalno prenosi sve važnije utakmice naših reprezentacija i klubova, u svim zanimljivijim sportovima.

Ako, pak, vašu pažnju od radijskih programa zaokupljaju informativne emisije s temama iz politike i aktualnih događanja, vjerujemo da ćete u eteru tražiti prikladne emisije s tim temama. Ima i njih, definitivno. Opet su to programi Hrvatskog radija, možda Radio 101 ili kakav lokalni radio. Izbor je samo na vama i ovisi samo o vašem interesu.

Hrvatski eter zaista je bogat ponudom svih tema.