Zeleno i modro

Petkom u 12:30

Svakog petka u 12:30 sati emitiramo informativnu emisiju ‘ZELENO I MODRO’ za sve ljubitelje mora, prirode, ekologije i tradicijske poljoprivrede.

Tjedna emisija “Zeleno i modro” usmjerena je na informiranje o novostima i aktualnostima iz pomorstva, nautike, bodogradnje i tradicionalnih grana gospodarstva (poljoprivreda i stočarstvo, uzgoj autohtonih sorti i pasmina, vinogradarstvo, maslinarstvo, uljarstvo, pčelarstvo, vinarstvo, ribarstvo, uzgoj eteričnog bilja i sl.) s naglaskom na ekološki uzgoj, te zaštitu prirode i mora. Obrađujući teme tradicijskog i suvremenog načina uzgoja, ekološke zaštite bilja, sjetve i rezidbe uz kompententne sugovornike emisija poprima edukativni karakter pružajući savjete i nove ideje koje imaju pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu. Uz razrađenost i relevantnost tema lokalnog značaja koje nisu zastupljene u većim medijima iznosimo aktualnosti i problematiku određenih grana gospodarstva.
U drugom dijelu emisije donosimo rubriku “ZELENO-MODRE VIJESTI” u kojoj iznosimo relevantne informacije u suradnji sa stručnim službama i institucijama, te kroz praćenje zakona, pravila ekoloških normi, natječaja i sajmova.
Emisija pomaže pri promociji autohtonih proizvoda potičući male proizvođače da doprinesu lokalnom razvitku i promiče projekte koji se bave poboljšanjem energetske učinkovitosti, te one koje su skladu sa zaštitom okoliša i pomorskog dobra. Objektivno iznosimo lokalnu problematiku u smislu pronalaska rješenja, a posebna pažnju posvećujemo i ekologiji.

Vremenska prognoza:
  • Showers
   Now
   12°C
  • Cloudy
   20.03.2019
   16°C / 7°C
  • Mostly sunny
   21.03.2019
   18°C / 7°C