Užanca

Subotom od 07:00 do 10:00

Subotnja “UŽANCA” s Joškom Vukšićem na 94,1 fm!
Budite s nama svake subote od 07 – 10 sati, a uz jutarnju kavu i društvo neponovljivog Joška Vukšića poslušajte najzanimljivije beside u novom izdanju “UŽANCE”.

Inače, emisija promiče stvaralaštvo na lokalnom dijalektu i posvećena je očuvanju narodnih običaja, tradicije i klapske pjesme (narodno rečeno – užanci) uz segmente informiranja i edukacije.
Sadržajem i odabirom glazbe «Užanca» je prilagođena svetkovini, prazniku, godišnjem dobu i aktualnosti u tjednu emitiranja. Govorit će se o svim užancama sjetve, žetve i ribolova.
Cilj emisije je osvježiti uspomene na stare običaje, način na koji su nekada živjeli ovdašnji težaci, ribari, ali i gospoda. Joško Vukšić će Vas voditi u spontanom i ležernom tonom uz tradicionalnu besidu. Uz birane goste s raznih područja kulture, tradicionalne baštine, gastronomije, ekologije, ribarstva, maslinarstva i vinogradarstva razgovara se i o starim, sada već zaboravljenim zanatima. Uz slogan emisije «Da se ne zaboravi» nastojimo promicati sve što predstavlja autohtonost ovog kraja.

Vremenska prognoza:
  • Clear
   Now
   8°C
  • Cloudy
   18.11.2018
   12°C / 3°C
  • Mostly cloudy
   19.11.2018
   12°C / 11°C